ΕΤΑΔ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

0
1

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε ανακοινώνει τη διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού έργου της ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας, η οποία και εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020.  

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός επεσήμανε πως μόλις μέσα σε λίγους μήνες και με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και διασφαλίσθηκαν  όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια ενός άρτιου διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία.

Σύμφωνα με τον κ. Βλαστό για την ΕΤΑΔ η άρτια προετοιμασία του διαγωνισμού «απετέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο φέρνουμε σήμερα εις πέρας προσδοκώντας στην υλοποίηση μιας επένδυσης που αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά».

Όπως τόνισε στόχος είναι να συνεχίσει η ΕΤΑΔ να συμβάλλει τα μέγιστα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στην εθνική προσπάθεια για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων μέσα από έργα, όπως αυτό του Σκαραμαγκά, αξιοποιώντας κατά τον βέλτιστο τρόπο τη δημόσια περιουσία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και τέλος στην εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΤΑΔ λίγες μέρες πριν είχε έλθει σε συμφωνία με την ΕΝΑΕ για την ανταλλαγή εκτάσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταφέρνοντας να αυξήσει την ωφέλιμη τελική επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρ. (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα (215.707,55 τ.μ.), ήτοι αύξηση 53,98%, μεγιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το οικονομικό αποτύπωμα για την Εταιρεία και το όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.  
 
Το σχετικό Τεύχος της Προκήρυξης του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ www.hppc.gr και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr.

Η ανάδειξη του Οριστικού Πλειοδότη για το Ακίνητο θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολείπεται της Τιμής Εκκίνησης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ανωτέρω πλατφόρμα και να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης, έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, 13.00 ώρα Ελλάδος.

Για όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι/συμμετέχοντες μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ και να απευθύνουν ερωτήματα περί του Ακινήτου και του Διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@etasa.gr αναφέροντας τον Κωδικό του Διαγωνισμού ή/και το όνομα του Ακινήτου.