Ευρωαγορές: Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα των συναλλαγών – Κέρδη για τη μετοχή της AstraZeneca

0
2

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών σήμερα καθώς η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο για την COVID-19 που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ τα στοιχήματα για μεγαλύτερη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και οι προσπάθειες μαζικών εμβολιασμών προκάλεσαν ελπίδες για ισχυρότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το επόμενο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,1% στις 10.10 (ώρα Ελλάδας), κινούμενος κοντά στο υψηλό επίπεδο 10μήνου που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η μετοχή της AstraZeneca σημείωνε άνοδο 1,3%, έχοντας αυξηθεί 3,3% νωρίτερα εν αναμονή της είδησης. Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η έγκριση αφορά το σύστημα των δύο δόσεων και ότι το εμβόλιο εγκρίθηκε για χρήση για έκτακτη προμήθεια καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μία νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές ήταν υποτονικές λόγω των μικρών όγκων συναλλαγών στην εορταστική περίοδο. Ο γερμανικός δείκτης DAX ήταν σταθερός, ενώ οι γαλλικές και οι ισπανικές μετοχές υποχωρούσαν 0,1%.