Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές

0
3

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέμειναν σε υψηλό 10μήνου σήμερα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς οι ελπίδες για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ και η πιθανή κυκλοφορία εμβολίου κατά της COVID-19 στην Ευρώπη ενισχύουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,1% στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%. Και οι δύο δείκτες κινούνται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

Η Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι αναμένουν να ξεκινήσουν την ανοσοποίηση των πολιτών τους με το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μόλις εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,4% με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας αργότερα σήμερα. Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, εν αναμονή εξελίξεων αναφορικά με μια εμπορική συμφωνία του Brexit.