Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δημοσίευσε τον νέο Απολογισμό Βιωσιμότητας

31
11

Σε δημοσίευση του νέου Απολογισμού Βιωσιμότητας προχώρησε η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI και τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε.

Στόχος του Απολογισμού Βιωσιμότητας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, για τις επιδράσεις της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας καθώς και την παρουσίαση των πολιτικών, των πρωτοβουλιών και των μελλοντικών του στόχων, στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας της σε 4 βασικούς άξονες: την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους της και την Αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Η ΔΕΠΑ, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, επιδιώκει να είναι μια ισχυρή περιφερειακή ενεργειακή Εταιρεία, που θα προσφέρει ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ευημερία της κοινωνία και παράγοντας προστιθέμενη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της.

Με αυτόν τον γνώμονα, έχει τεθεί μία σειρά στόχων και επιδιώξεων που καθορίζουν τη στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΠΑ. Οι στόχοι αυτοί είναι αναλυτικά οι εξής:

• Η διατήρηση του ηγετικού ρόλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην απελευθερωμένη, ανταγωνιστική εγχώρια αγορά.

• Η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και του ενεργειακού δυναμικού της χώρας για τη δημιουργία και την εκμετάλλευση αναπτυξιακών ευκαιριών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

• Η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην Ελληνική ενεργειακή αγορά.

• Η διατήρηση και η διαρκής βελτίωση ανταγωνιστικού και επαρκώς διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου προμήθειας αερίου.

• Η δημιουργία σύγχρονου και οικονομικά αποδοτικού οργανισμού, ο οποίος θα ανταποκρίνεται και θα προσαρμόζεται επιτυχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας και θα αξιοποιεί τις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

• Η ανάπτυξη «καθαρών» μορφών ενέργειας, προσιτών σε όλους και η συμβολή στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας.

Σημαντικό παράγοντα για τη βιωσιμότητα κάθε εταιρείας αποτελεί και το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Με αυτή την παραδοχή, η ΔΕΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ένα σταθερό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις ενώ έχουν δημιουργηθεί προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί 2.887 ώρες εκπαίδευσης από τις οποίες έχουν επωφεληθεί όλοι οι εργαζόμενοι, βελτιώνοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

Αναμφίβολα, το Περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη άξονα της εταιρικής υπευθυνότητας. Για τον λόγο αυτό η ΔΕΠΑ τηρεί απαρέγκλιτα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες τόσο για την ευαισθητοποίηση εργαζομένων και συνεργατών όσο και για την υλοποίηση ενεργειών όπως η οικολογική μετακίνηση με κάρτες απεριορίστων διαδρομών (που χρησιμοποιούνται από το 1/3 των εργαζομένων), η εξοικονόμηση νερού (μείωση της κατανάλωσης κατά 6,03%), η εξοικονόμηση ενέργειας (κατά 10,8%) αλλά και η πρόληψη της ρύπανσης με 18,2% μείωση των άμεσων εκπομπών CO2. Παράλληλα, υλοποιείται και σειρά άλλων δράσεων όπως η υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, η χρήση «πράσινων» εταιρικών οχημάτων καθώς σχετικές μελέτες αλλά και εκπαιδεύσεις.

Τέλος, η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικεντρώνεται στην ομαλή της λειτουργία στο πλαίσιο του κοινωνικού συνόλου υποστηρίζοντας δομές και ΜΚΟ, ανανεώοντας τα προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες και τη Νέα Γενιά και ενώ εστίασε και σε έναν νέο άξονα, αυτόν της Υγεία & της Τρίτης Ηλικίας.

Με αυτά τα κεκτημένα στο ενεργητικό της, η ΔΕΠΑ είναι παραπάνω από έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον εταιρικό μετασχηματισμό της και υλοποιώντας ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, η εταιρεία οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο πλήρης Απολογισμός βρίσκεται αναρτημένος εδώ.

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

  2. Hi there I am so grateful I found your site, I really found you by mistake, while I was searching on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb work.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here