Η κεφαλαιοποίηση της Xiaomi ξεπέρασε τα 100 δισ. δολ.

0
2

Ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, μπορεί επιτέλους να πανηγυρίσει την εκπλήρωση ενός στόχου – κλειδιού για την εταιρεία, η οποία ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. δολάρια, τον οποίο επεδίωκε ήδη από το 2018 και την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) της.

Την Τετάρτη, η μετοχή της πραγματοποίησε ράλι έως 9,1% στο Χονγκ Κονγκ, με την εταιρεία να γίνεται η 13η εισηγμένη στο πλαίσιο του Hang Seng η οποία ξεπερνά τα 100 δισ. δολ., κλείνοντας τελικά με κέρδη 7,6% και κεφαλαιοποίηση της τάξης των 802 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (103 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η Xiaomi, η οποία κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη δραστηριότητά της στον χώρο των smartphone, "έβλεπε" κεφαλαιοποίηση αυτού του επιπέδου ήδη από την είσοδό της στο χρηματιστήριο, τον Μάιο του 2018, ωστόσο η μετοχή της κινείτο κάτω των 17 δολαρίων Χονγκ Κονγκ για το μεγαλύτερο μέρος της διετίας που ακολούθησε.

Η μετοχή έλαβε τεράστια ώθηση τον Αύγουστο, με την είσοδό της στο Hang Seng, με την τιμή της να έχει διπλασιαστεί έκτοτε.

Τον Νοέμβριο, η Xiaomi ανακοίνωσε την ταχύτερη αύξηση πωλήσεων σε τριμηνιαία βάση εδώ και δύο χρόνια, ενώ τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στην εσωτερική αγορά της Κίνας, η εταιρεία συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς από την ανταγωνίστριά της, Huawei Technologies.