Λαγκάρντ: Οι εξελίξεις από τα εμβόλια δεν μηδενίζουν τους κινδύνους

0
3

Για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία της Ευρωζώνης από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο παραμένει ανεξέλεγκτο έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι αναμένεται και νέα πτώση του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, παρά την οικονομική ανάκαμψη του γ΄ τριμήνου που ήταν πιο ισχυρή από το αναμενόμενο.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ προσπάθησε να μετριάσει τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει διεθνώς η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι αν και αυτές οι εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

«Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 και τα μέτρα ανάσχεσης που ακολούθησαν περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί το δ' τρίμηνο. Αν και η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου συνεχίζει να αντέχει, ο κλάδος των υπηρεσιών έχει πληγεί σημαντικά από την αύξηση των κρουσμάτων και τους νέους περιορισμούς στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την κινητικότητα», δήλωσε.