Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός και το ασήμι

0
3

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, καταγράφοντας την πρώτη της πτώση στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, υπό τις πιέσεις του ισχυρότερου δολαρίου, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω πρόοδο προς ένα νέο πακέτο ανακούφισης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο Κογκρέσο αλλά και στο μέτωπο του εμβολίου.

Η χθεσινή πτώση ήρθε καθώς η κυβέρνηση Trump πρότεινε στήριξη 916 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων επιταγών προς τους πολίτες που επλήγησαν περισσότερο, ωστόσο ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell  ισχυρίστηκε πως οι Δημοκρατικοί ηγέτες δεν συνεργάζονται.

Στο μεταξύ, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά, ασκώντας πιέσεις στις αποτιμημένες σε δολάριο τιμές του χρυσού, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν μικρή άνοδο υπονομεύοντας τη στήριξη για το μέταλλο το οποίο δεν προσφέρει κουπόνι.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 36,40 δολάρια ή κατά 1,9% στα 1.838,50 δολ. ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,5% την Τρίτη που ώθησε την τιμή στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος για το πιο ενεργο συμβόλαιο από τις 17 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ το ασήμι Μαρτίου έχασε 75 σεντς ή 3% στα 23,99 δολ. ανά ουγγιά.