Πτωτικά και οι ευρωαγορές

0
4

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, εν μέσω ανησυχιών για τον οικονομικό αντίκτυπο από τη νέα έξαρση της COVID-19, την τύχη της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τη Βρετανία μετά το Brexit και την καθυστέρηση αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 0,2%, διευρύνοντας τις απώλειές του μετά τη λιγότερο αισιόδοξη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την οικονομία της Ευρωζώνης το 2021, η οποία οδήγησε στο χθεσινό πτωτικό κλείσιμό του.

Ο δείκτης αναμένεται να διακόψει ένα ανοδικό σερί πέντε εβδομάδων καθώς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας ενίσχυσε τις πιθανότητες μίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Sanofi υποχώρησε 2,1% μετά την ανακοίνωσή της ότι το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19, το οποίο κατασκεύασε μαζί με την GlaxoSmithKline, έδειξε ανεπαρκή αντίδραση ανοσίας στις κλινικές δοκιμές. Η μετοχή της GSK υποχωρούσε 0,1%.