Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

0
3

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για την εμπορική τους σχέση στη μετά-Brexit εποχή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διασωθούν οι συνομιλίες που έχουν καταλήγει σε αδιέξοδο.

Ο επικεφαλής της Ε.Ε. για τις διαπραγματεύσεις στο Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε πάντως χθες την εκτίμηση του ότι είναι πλέον πιο πιθανή η ρήξη των δεσμών με το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μια συμφωνία στο τέλος του έτους απ’ ό,τι μια συμφωνία.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία. Οι εμβολιασμοι με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech ξεκίνησαν χθες Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σύντομα αναμένεται το πράσινο φως και από τις αρχές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προκειμένου να ξεκινήσει η διανομή του.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 394,79 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% στις 13.332,20 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,5% στις 5.586,29 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 6.579,22 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.