Υποχωρεί 21% η μετοχή της Express

0
3

Κατά 21% υποχωρεί η μετοχή της Express Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ειδών ένδυσης ανακοίνωσε καθαρά αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο γ΄ τρίμηνο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι περικόπτει το 10% του προσωπικού της στα κεντρικά της γραφεία, και ότι θα προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 90,3 εκατ. δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, έναντι ζημιών 3,1 εκατ. δολαρίων ή 5 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθεί το φορολογικό όφελος από την πληρωμή των 8 εκατ. ευρώ για το CARES, η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή 1,17 δολαρίων, πολύ μεγαλύτερες από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 51 σεντς.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 34% στα 322,1 εκατ. δολάρια έναντι 488,5 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 376 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία περικόπτει το 10% του εργατικού της δυναμικού στα γραφεία της στο Οχάιο, και δεν έδωσε εκτιμήσεις για το μέλλον εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.