Ζορπίδης: «Δεν μπορεί να ψωνίζω κασέρι και να μην μπορώ να ψωνίσω παπούτσια»

0
4

«Να αφήσουμε τα σούπερ μάρκετ με λεφτά και τα άλλα τα μαγαζάκια να πεθάνουνε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης, στο Radio North 98 και στην εκπομπή North Express, εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον των επιχειρήσεων, εν μέσω πανδημίας.

«Οι επιστήμονες έχουν δίκιο, αλλά διαφωνούμε σε ορισμένα πράγματα, προκειμένου να ανασυνταχθεί λίγο και η οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Δεν μπορεί να ψωνίζω τυρί ή κασέρι από το σούπερ μάρκετ και να μην μπορώ να ψωνίσω παπούτσια. Κάπου αδικούν ορισμένα πράγματα και κάποια άλλα τα βοηθάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν γίνεται σκόπιμα. Γίνεται από την ασχετίλα που υπάρχει» συμπλήρωσε ο κ. Ζορπίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε, ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών ήταν απροετοίμαστες και ότι δεν είναι εφικτό όλα τα είδη να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά.

«Όταν περάσει η πανδημία, ο κόσμος θα συνηθίσει τα κούριερ. Τότε θα δούμε η οικονομία πώς θα πάει», είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

«Η ανεργία τον Ιανουάριο θα φτάσει στα ύψη, προβλέπω και η οικονομία θα πάει από το κακό στο χειρότερο», εκτίμησε, συνεχίζοντας ότι «θέλουν ο τουρισμός να ανέβει το 2021, αλλά έκλεισαν όλα τα τουριστικά γραφεία».

«Ο κ. Σκυλακάκης δεν παίρνει500 ευρώ που παίρνει ένας εργαζόμενος επί 10 μήνες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Τέλος, προέβλεψε ότι το 2021 θα βάλει λουκέτο το 20-30% των επιχειρήσεων.