Άνοδος στις ευρωαγορές

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών καθώς και οι ανακοινώσεις ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων από εταιρίες βοήθησαν τους επενδυτές να κοιτάξουν πέρα από την πιθανότητα παρατεταμένων lockdowns καθώς πολλές χώρες είναι αντιμέτωπες με νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:10 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραφαν τα περισσότερα κέρδη, με τις αμερικανικές ομοειδείς τους να κινούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η ολλανδική εταιρία τεχνολογίας υγείας Philips ενισχύθηκε κατά 2,3% αφού ανακοίνωσε άνοδο 7% στα λειτουργικά κέρδη τέταρτου τριμήνου.

Η Siemens Energy, που κατασκευάζει τουρμπίνες για τον ενεργειακό κλάδο, σημείωσε άνοδο 2,4% αφού κατέγραψε λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της.

Οι γαλλικές μετοχές πάσχιζαν να κινηθούν ανοδικά εν μέσω συζητήσεων για τρίτο lockdown, ενώ οι ιταλικές μετοχές φάνηκαν να αδιαφορούν για τις αναφορές στον Τύπο ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε βρίσκεται κοντά σε παραίτηση.