Απώλειες για το πετρέλαιο μετά την απρόσμενη αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη καθώς τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν μια απρόσμενη αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για την ζήτηση εν μέσω πανδημίας, αλλά οι ελπίδες για το οικονομικό πακέτο που έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συγκρατούν τις απώλειες.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια στην εβδομάδα έως τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

Σημειώνεται πως η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αναμένεται να δημοσιεύσει την εβδομαδιαία έκθεση αποθέματος την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μεταξύ των πρώτων ενεργειών του ως προέδρου, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και ανακάλεσε την άδεια για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL.

Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου χάνει 40 cents ή 0,70% και κινείται στα 55,69 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου χάνει 38 cents ή 0,71% και διαπραγματεύεται στα 52,93 δολ. το βαρέλι.