Επ. Κεφαλαιαγοράς: Οι βουλγαρικές εταιρείες «Alternativa Financial» και «Post Finance» δεν επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες

0
1

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι φερόμενες ως επενδυτικές εταιρείες με έδρα στη Βουλγαρία «ALTERNATIVA FINANCΙAL LTD» και «POST FINANCE LTD», δεν επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, ή και να κατέχουν χρήματα πελατών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική Αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Ειδικότερα, πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.