Επικοινωνία Σ. Καφούνη με Θ. Σκυλακάκη για το θέμα των επιταγών

0
3

Την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για το θέμα των επιταγών ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα στην αγορά λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, διότι ενώ όλοι περίμεναν να καλύψουν ένα μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, τα καταστήματα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά.

Ο κ. Καφούνης ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, ανεξαρτήτως κλάδου όπως επίσης να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες αλλά και οι κομιστές.

Για το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Καφούνης πρότεινε την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και ζήτησε το βασικό κριτήριο αξιολόγησης να είναι η συνολική πτώση του τζίρου του 2020 σε σχέση με αυτόν του 2019, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου ο υπουργός έδειξε ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στα δύο φλέγοντα θέματα που τέθηκαν, σημειώνοντας ότι με συνεργασία και συνεχή επικοινωνία μπορούμε να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.