Η Βρετανία προσφέρει πακέτο στήριξης ύψους 4,6 δισ. λιρών σε επιχειρήσεις που πλήττονται από το lockdown

0
3

Η Βρετανία ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης ύψους 4,6 δισ. λιρών σε επιχειρήσεις που πλήττονται εξαιτίας του τρίτου εθνικού lockdown που επιβλήθηκε αυτή την εβδομάδα με σκοπό την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak δήλωσε ότι οι εταιρείες λιανικής, φιλοξενίας και αναψυχής θα μπορούν να ζητήσουν εφάπαξ επιχορηγήσεις αξίας έως και 9.000 λιρών, τις οποίες θα λάβουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το lockdown αργά τη Δευτέρα τονίζοντας ότι η εξαιρετικά μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία εξαπλώνεται ραγδαία και κινδυνεύει να ''καταπλακώσει'' το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) εντός 21 ημερών.

«Αυτό το πακέτο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν τους επόμενους μήνες – και ουσιαστικά θα βοηθήσει στη διατήρηση θέσεων εργασίας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν όταν είναι σε θέση να ανοίξουν ξανά», δήλωσε ο Sunak.

Εκτός από τις επιχορηγήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας περίπου 4 δισ. λιρών, η κυβέρνηση θα παρέχει χρηματοδότηση ύψους 594 εκατ. λιρών στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.