Λαγκάρντ: Η πανδημία εξακολουθεί να θέτει σοβαρούς κινδύνους

0
2

Η πανδημία εξακολουθεί να θέτει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τις οικονομίες σε επίπεδο Ευρωζώνης και σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την διευκολυντική νομισματική πολιτική για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και τη σύγκλιση του πληθωρισμού σε επίπεδα κοντά, αλλά κάτω από το 2%, μεσοπρόθεσμα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, η Λαγκαρντ ανέφερε ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσεων για τον έλεγχο των μολύνσεων, περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προειδοποίησε ότι ο τομέας των υπηρεσιών κυρίως γνωρίζει μεγάλη μείωση της δραστηριότητας λόγω των νέων περιορισμών, ενώ και η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα γνωρίζει πιέσεις, αν και ο κλάδος εμφανίζει καλύτερη εικόνα από τις υπηρεσιες. Συνολικά  πάντως η ΕΚΤ περιμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο, ενώ οι κίνδυνοι στις οικονομικές προοπτικές παραμένουν καθοδικοί.