Με μικρή πτώση το άνοιγμα στις ευρωαγορές

0
3

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η προοπτική αυστηρότερων lockdowns στη Γερμανία και τη Γαλλία όπως και οι νέοι περιορισμοί κατά της COVID-19 της Κίνας περιόρισαν την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:04 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς οριακές απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει «ταχύτατη δράση» μετά το ρεκόρ θανάτων λόγω του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τους συνοριακούς της ελέγχους από τη Δευτέρα και ότι από αύριο θα επιβάλει νωρίτερα απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να ανακόψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,5% και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,6% παρά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας τον Νοέμβριο.

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες τα βασικά σημεία του προτεινόμενου πακέτου μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν κατάφερε να προκαλέσει ενθουσιασμό στις αγορές, που είχαν κάνει ράλι εν αναμονή των ανακοινώσεών του.