Περιφέρεια Αττικής: Μέχρι τον Μάιο θα λάβουν οι επιχειρήσεις τις ενισχύσεις ύψους 5.000€ έως 40.000€

0
1

Περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 θα λάβουν χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000€ έως 40.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, το οποίο συγχρηματοδοτείται με περισσότερα από 250 εκ. € από τους πόρους του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

Συνολικά 42.254 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση προκειμένου να ενισχυθούν από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ περισσότερες από 9.600 από αυτές θα λάβουν τις ενισχύσεις ύψους 5.000€ έως 40.000, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων και η επαλήθευση βαθμολογίας έως το τέλος του Φεβρουαρίου, 1 στις 4,4 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση θα λάβουν τις ενισχύσεις ως το τέλος του Μαΐου.

Για λόγους διαφάνειας στην υλοποίηση του προγράμματος, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής ο πίνακας βαθμολόγησης των αιτήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν έως το τέλος του Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στον πολίτη και την Μικρομεσαία Επιχείρηση και κατά την περίοδο της πανδημίας. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη στήριξη  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, καθώς επίσης και των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του COVID-19. Πρόκειται για μία ακόμη δράση από τις πολλές που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί, είτε θα ακολουθήσουν, για να στηρίξουμε την οικονομία, την κοινωνία και την υγεία σε αυτή τη δύσκολη και επίμονη συγκυρία της πανδημίας. Άλλωστε, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης ήταν και θα είναι πάντοτε προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Θέλω να στείλω ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Σε αυτήν την κρίση, κανένας δεν είναι μόνος. Μαζί, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας δημιουργεί ο φονικός ιός και θα κάνουμε, όταν περάσει η κρίση, μια νέα αρχή για την Αττική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here