Reuters: Καλύτερο συντονισμό για την ανάκαμψη από την κρίση επιδιώκει το Eurogroup

0
1

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν τη Δευτέρα πώς να σχεδιάσουν καλύτερα και να συντονίσουν τα οικονομικά τους σχέδια για την ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προειδοποιεί από την πλευρά της ότι η πανδημία ενισχύει τις οικονομικές ανισότητες εντός της ζώνης, μεταδίδει το Reuters.

"Θα εξετάσουμε το σχέδιο της Ε.Ε. για την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της COVID-19 και [θέλουμε] να το κάνουμε αυτό χωρίς αποκλεισμούς και προς όφελος όλων", ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe.

Σε έγγραφο της η Κομισιόν προειδοποιεί εξάλλου ότι η πανδημία οδηγεί τις υπερχρεωμένες χώρες ακόμα πιο βαθιά στο χρέος και αυξάνει τα προβλήματα σε τομείς όπως η ανταγωνιστικότητα ή η απασχόληση.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των οικονομιών της Ευρωζώνης αυξάνουν τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες κρίσεις και μειώνουν την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κεφάλαια αναμένεται να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, αναφέρει η Κομισιόν.