Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ασφαλιστική εταιρεία INTERLIFE

0
2

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των υφιστάμενων κοινών άυλων ονομαστικών μετοχών της εταιρείας "ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ" (ISIN: GRS805003001), ενώ ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης η 26/01/ 2021.

Η INTERLIFE θα εισάγει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 18.567.912 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,59 €. Μετά την εισαγωγή της στο ΧΑΑ, η μετοχή της εταιρείας θα διαπραγματεύεται ταυτόχρονα και στα δύο Χρηματιστήρια καθώς είναι ήδη εισηγμένη στη ΝΕΑ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από το 2012.

Η αυξημένη κερδοφορία της Εταιρείας και η κατ΄ επέκταση δυνατότητά της να χρηματοδοτεί από τα Ίδια Κεφάλαια την ανάπτυξή της, κατέστησε μη αναγκαία την άντληση κεφαλαίων.

Το πλήρες Ενημερωτικό Δελτίο της Εταιρείας, το οποίο και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, είναι διαθέσιμο στο site της Εταιρείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.interlife.gr/Company/Pages/xa.aspx#tabs=stockdid

Ανάδοχος Εισαγωγής της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στο ΧΑΑ είναι η ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Σε δήλωσή του ο Ιωάννης Παν. Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επεσήμανε:

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν μια σημαντική πρόκληση και διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό για το μέλλον της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Η απόφαση εισαγωγής ήταν μια στρατηγική επιλογή, με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών, η ικανοποίηση της μεγάλης βάσης των μετόχων της και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την πορεία της εταιρείας μας, η οποία ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια με αρχικό Κεφάλαιο 300.000€, με την αποτίμησή της σήμερα να φθάνει τα 59,046 εκατ. ευρώ και να συμπεριλαμβάνεται στις 5 πλέον κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας.