Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο

0
1

Με σημαντική άνοδο και μία ανάσα από τις 790 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας αυτήν τη φορά να κρατήσει τα κέρδη του έως το τέλος και να παραμείνει στο ανώτατο όριο της συσσώρευσης που διατηρεί στο δεύτερο μισό του μήνα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,63% στις 787,43 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 778,97 μονάδων (+0,54%) και 788,07 μονάδων (+1,71%). Ο τζίρος ανήλθε στα 69,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,91%, στις 1.875,02 μονάδες, ενώ στο +0,69% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.132,35 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,25% στις 465,67 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και με χαμηλό τζίρο κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη έντονα ανοδική συνεδρίαση μετά από εκείνη της 15ης Φεβρουαρίου και μετά από αρκετά ενδοσυνεδριακά πισωγυρίσματα τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντονης μεταβλητότητας σήμερα, ωστόσο η σταθερή ανοδική πορεία αρκετών τίτλων λειτούργησε υποστηρικτικά στο να βρεθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από την αντίσταση των 784-785 μονάδων.

Το στοίχημα πλέον της αυριανής (και όχι μόνο) συνεδρίασης είναι η αγορά να διατηρήσει έστω και αυτό το εύθραυστο θετικό της κλίμα και να μην επανέλθει για ακόμη μία φορά στη ζώνη πέριξ των 780 μονάδων, προκειμένου να "μαζέψει" δυνάμεις για μια πιο αποφασιστική διάσπαση της κοντινής αντίστασης. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι εύκολο στην αυριανή συνεδρίαση, καθώς δεν αποκλείεται να δούμε έντονη κινητικότητα λόγω της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, οι οποίες αν και δεν είχαν ελληνικό ενδιαφέρον δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τις σταθμίσεις χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται και στη λεωφόρο Αθηνών.

Στο ταμπλό τώρα, ο Φουρλής έκλεισε με άλμα 4,88%, ενώ η Alpha Bank και ο Μυτιληναίος ενισχύθηκαν κατά 3,84% και 3,23% αντίστοιχα. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντη, Λάμδα, ΔΕΗ, Coca Cola, Eurobank και ΟΛΠ.

Η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Εθνική, ΕΧΑΕ και Jumbo ξεπέρασε το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Motor Oil, Titan, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η ΕΥΔΑΠ, με την Πειραιώς να ολοκληρώνει στο -0,45%. Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή υποχώρησαν κατά 2,17% και 2,74% αντίστοιχα.