Από σήμερα και έως τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για τη 2η Πρόσκληση του προγράμματος ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

0
3

Ξεκινούν από σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για την πλήρωση 507 θέσεων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ που υλοποιεί η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Οι θέσεις αφορούν εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως κλάδου ή τομέα απασχόλησης) από τις δέκα περιφέρειες της χώρας, εξαιρουμένων των περιφερειών Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης για τις οποίες ο εγκεκριμένος αριθμός ωφελουμένων καλύφθηκε στο πλαίσιο της 1η πρόσκλησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, «το πρόγραμμα ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ είναι επιδοτούμενο με 5 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης (500 ευρώ για τα προγράμματα 100 ωρών και 400 ευρώ για τα προγράμματα 80 ωρών) και λόγω της covid-19, θα υλοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τηλεκατάρτισης, ενώ οι ωφελούμενοι θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και θα λάβουν σχετική βεβαίωση, κατόπιν σχετικών εξετάσεων».

Η επιδοτούμενη κατάρτιση αφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Γευσιγνώστης Οίνων,

2. Στέλεχος διαδικτυακού́ Marketing Οινοποιητικών Προϊόντων,

3. Στέλεχος Ανάπτυξης Οινοτουρισμού,

4. Στέλεχος Εξαγωγικού́ – Διεθνούς Εμπορίου Οινοποιητικών Προϊόντων

5. Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών προϊόντων

Σημειώνεται ότι κατά τον πρώτο κύκλο της Πρόσκλησης, επιλέχθηκαν 561 επιτυχόντες εκ των οποίων εντάχθηκαν 474 εργαζόμενοι σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ενώ 87 ήταν επιλαχόντες, από τις Περιφέρειες Κρήτης, Αττικής και Δ. Μακεδονίας, οι οποίες υπερκάλυψαν τον αναλογούντα σε αυτές αριθμό ωφελουμένων.