Απώλειες στη Wall Street

Απώλειες καταγράφουν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα βελτιούμενα οικονομικά δεδομένα σε συνάρτηση με τις προσδοκίες περί ανόδου του πληθωρισμού των ΗΠΑ.

Η αρνητική τάση έρχεται παρά τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων, τα οποία έδειξαν άλμα 5,3% τον Ιανουάριο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά μηνών, ξεπερνώντας με ευκολία τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg για άνοδο 1,1%.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,42% στις 31.390,32 μονάδες, την ώρα που ο ευρύτερος S&P 500 πέφτει 0,77% στις 3.902,21 μονάδες, ενώ και ο τεχνολογικός NASDAQ χάνει 1,12% στις 13.893,95.

Στο μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί και την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα εν μέσω της αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας που έχει δημιουργήσει το πακέτο τόνωσης που ετοιμάζεται να περάσει το Κογκρέσο αλλά και ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Η απόδοση του 10ετούς έφτασε το 1,33%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Πέραν αυτών, οι πολιτικές θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κινείται πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι κοντά σε υψηλό άνω του ενός έτους.

Την προσοχή των επενδυτών θα συγκεντρώσουν αργότερα σήμερα τα πρακτικά από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τον Ιανουάριο τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία για το πώς η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να κινηθεί όταν η οικονομία αρχίσει να βελτιώνεται από το δημοσιονομικό πακέτο και τους εμβολιασμούς.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett ότι απέκτησε σημαντικά μερίδια στις Verizon Communications Inc. και Chevron Corp. το δ’ τρίμηνο.

Παράλληλα, η Energy Transfer ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Enable Midstream Partners, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 7,2 δισ. δολ.