Αύξηση της αποζημίωσης των 534 ευρώ ζητούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό

0
3

Eπιστολή με την οποία ζητάνε τη λήψη μέτρων στήριξης για 25.000 πληττόμενους εργαζομένους στον επισιτισμό έστειλε στον Υπουργό Εργασίας, κο Κωστή Χατζηδάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό.

Αναλυτικά, στην επιστολή σημειώνεται ότι «σχεδόν 25.000 εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης εδώ και μήνες, ακόμα και τώρα στις νέες εξαγγελίες των παρατάσεων των επιδομάτων ανεργίας μένουν συνάδελφοι εκτός (όπως π.χ. αυτοί που έληξε το επίδομα ανεργίας τους τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν δικαιούνται νέα παράταση γιατί πήραν ήδη μια τον Μάρτιο του 2020).

Δεν κατανοούμε πως θα επιβιώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι τον Απρίλιο –Μάιο που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας, δεν καλύπτονται με την ρύθμιση των 50 ενσήμων, χρειάζονται 80 ένσημα και πραγματικά αναρωτιόμαστε που θα τα βρουν, αφού το 2020δεν υπάρχουν 80 ημέρες εργασίας.

Για άλλη μια φορά σας θέτουμε το ζήτημα των συναδέλφων που εργάζονται σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως καθώς και catering, που λόγω των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης.

Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, δεν έχουν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης άρα ούτε και τα 50 ένσημα για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, επομένως θα μείνουν χωρίς εισόδημα μέχρι τον επόμενο.

Τέλος ζητάμε πλέον να αυξηθεί το επίδομα των 534».