BNP Paribas: Θετικές οι προοπτικές για το 2021

0
4

Η BNP Paribas εξέφρασε θετικές προοπτικές για το 2021, μετά από τις ισχυρές επιδόσεις που βοήθησαν την εταιρεία να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έτος στη διάρκεια της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα από τις συναλλαγές και τις δραστηριότητες στο investment bank.

Τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου μειώθηκαν 14% στα 1,59 δισ. Ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,21 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Τα έσοδα μειώθηκαν 4,5% στα 10,83 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης, τα κέρδη μειώθηκαν 13,5% στα 7,07 δισ. Ευρώ, καλύτερα από ό,τι περίμενε η τράπεζα. Τα έσοδα υποχώρησαν 0,7%.

Η επενδυτική τραπεζική κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδα από τις αγορές παγκοσμίως να αυξάνονται 12% ενώ τα έσοδα από σταθερό εισόδημα ενισχύθηκαν 22%.

Για το 2021 αναμένει ισχυρά έσοδα και χαμηλές προβλέψεις, ενώ το λειτουργικό κόστος εκτιμάται ότι θα παραμείνει σταθερό.

Για το 2020 θα προτείνει μέρισμα 1,1 ευρώ ανά μετοχή, το μεγαλύτερο ποσό που επιτρέπεται με βάση τις συστάσεις της ΕΚΤ.

Ωστόσο θέλει να αυξήσει τις επιστροφές στους μετόχους για το 2020 μέσω εξαγορών μετοχών ή διανομής από τα αποθεματικά, όταν αρθούν αυτοί οι περιορισμοί.