Credit Agricole: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου

0
3

Αισιόδοξη ότι το χειρότερο της κρίσης της πανδημίας ενδεχομένως να έχει περάσει εμφανίστηκε η Credit Agricole SA, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι παρέμεινε κερδοφόρα το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 124 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά σχεδον 93% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αναλυτές περίμεναν η τράπεζα να ανακοινώσει ζημιές 165 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση της FactSet. Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 5,25 δισ. ευρώ.

Οι προβλέψεις της Credit Agricole για επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν κατά 59% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ωστόσο υποχώρησαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Αναμένεται να έχουμε – αυτή είναι η ελπίδα – μια αρκετά καθαρή έξοδο από την υγειονομική κρίση κατά την διάρκεια του 2021», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Philippe Brassac σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 80 cents ανά μετοχή στη Γ.Σ. Των μετόχων τον Μάιο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 33 cents ανά μετοχή.