Δεσμευτική προσφορά για την Ίντερ με “ελληνικό άρωμα” από την BC Partners

0
3

Στο στόχαστρο της BC Partners παραμένει η ιταλική Ίντερ, με το ιδιωτικό equity fund, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Σταθόπουλος γνωστός στην Ελλάδα από την πρόσφατη επένδυση του στην Forthnet, να προχωρά στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Όπως μεταδίδει η ιταλική Il Sole 24 Ore, η δεσμευτική προσφορά της BC Partners για την αγορά της Ίντερ από τον κινεζικό όμιλο Suning έχει ήδη κατατεθεί. Πρόκειται για την τελική πρόταση του fund η οποία περιλαμβάνει τις εγγυήσεις και τις προσαρμογές που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Η μπάλα πλέον έχει περάσει στην πλευρά των ιδιοκτητών της ομάδας, της κινεζικής εταιρείας Suning και της οικογένειας Zhang, για να αξιολογήσουν τη δομή και την οικονομική αξία της πρότασης.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων, η αξία που έδωσε η BC Partners για την Ίντερ ήταν περίπου στα 750 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους (το οποίο ξεπερνά τα 400 εκατ.).

Η δεσμευτική πρόταση δεν αναμένεται να αποκλίνει σημαντικά από αυτό το ποσό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Σημειώνεται ότι η Inter χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες.

Οι ιδιοκτήτες της Ίντερ πάντως φέρεται να έχουν ξεκινήσει αρχικές διαπραγματεύσεις και με άλλους πιθανούς επενδυτές που περιλαμβάνουν μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον αμερικανικό όμιλο Fortress.