Ευρωζώνη: Αμετάβλητη στο 8,3% η ανεργία τον Δεκέμβριο

0
3

Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, παρά το ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων και οι πιο αυστηροί περιορισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να μειώσουν ή νέα αναστείλουν τις υπηρεσίες τους.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε πως το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε στο 8,3% τον Δεκέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Παρόλα αυτά, ο αριθμός των ανθρώπων που κατηγοριοποιήθηκαν ως άνεργοι, αυξήθηκε κατά 55.000 μετά από την πτώση κατά 172.000 τον Νοέμβριο.

Η Eurostat ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που ταξινομούνται ως άνεργοι, δεν περιλαμβάνει εκείνους που δεν ήταν ελεύθεροι να αναζητήσουν εργασία, αναφέροντας το παράδειγμα των γονέων που είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν την φροντίδα των παιδιών τους στο σπίτι ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη έχει επίσης μειωθεί εξαιτίας της χρήσης των προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας, που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των μισθών των εργαζομένων που απασχολούνται από επιχειρήσεις που έπρεπε να μειώσουν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας.