Γαλλία: Η υπουργός Εργασίας καλεί τις εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία για να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown

0
3

Είναι υψίστης σημασίας οι εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία ώστε να αποφευχθεί να χρειαστεί οι γαλλικές αρχές να καταφύγουν σε ένα νέο λοκντάουν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

«Τις τελευταίες μέρες τα δεδομένα (για την COVID-19) δεν είναι καλά. Όλοι θέλουμε να αποφευχθεί ένα νέο λοκντάουν και η εργασία από το σπίτι είναι μια καλή απάντηση», δήλωσε η Μπορν στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Η ίδια σημείωσε ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με εκπροσώπους τομέων, όπως ο τραπεζικός, αυτός των ασφαλειών ή της μηχανουργίας, οι οποίοι έχουν δει να μειώνεται τους τελευταίους μήνες η χρήση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Στο μεταξύ το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στη Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην περιοχή αυτή.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλία με τον δήμαρχο της Δουνκέρκης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή αυτή.

«Αυτοί συμφώνησαν ότι, δεδομένης της οξείας επιδείνωσης των δεικτών υγείας τις τελευταίες ώρες, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνομιλία αυτή.