Κίνα: Αυξάνεται το χοιρινό κρέας στην αγορά, ενόψει της περιόδου του Νέου Έτους

0
3

Το Πεκίνο είναι έτοιμο να διαθέσει περισσότερο χοιρινό κρέας από τα κεντρικά αποθέματά του για τη χρονική περίοδο των διακοπών του Κινεζικού Νέου Έτους (12 Φεβρουαρίου), ώστε να διασφαλίσει τη σταθερή τροφοδοσία της αγοράς, όπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Η Κίνα θα διαθέσει 30.000 τόνους χοιρινού κρέατος κάθε ημέρα, στις 4 Φεβρουαρίου και στις 9 Φεβρουαρίου.

Συνολικά, 180.000 τόνοι χοιρινού κρέατος έχουν διατεθεί σε επτά κύκλους διάθεσης, από τη 17η Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την ίδια επιτροπή.

Ωθούμενες από την αυξημένη ζήτηση χοιρινού κρέατος, οι τιμές του κρέατος εκτροφής στην κινεζική αγορά, άρχισαν να αυξάνονται από τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με την NDRC.

Ωστόσο, με τη διάθεση κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος από τα κεντρικά, αλλά και τα τοπικά αποθέματα, η τιμή του χοιρινού κρέατος μειώθηκε σταδιακά τον περασμένο μήνα.

Στα τέλη του 2020, το ζωικό κεφάλαιο των χοίρων στην Κίνα έφτασε στα 406,5 εκατομμύρια ζώα, ανακάμπτοντας σε ποσοστό 92,1% από το επίπεδο του 2017. Το ζωικό κεφάλαιο των θηλυκών χοίρων αναπαραγωγής καταγράφηκε στα 41,61 εκατομμύρια ζώα, διπλασιάζοντας τον αριθμό του, σε σύγκριση με το επίπεδό του, στα τέλη του 2019, όπως δείχνουν τα στοιχεία της NDRC.

Η αγορά ενδέχεται να καταγράψει αύξηση στον αριθμό των χοίρων διαθέσιμων για σφαγή, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, ενώ η τιμή του χοιρινού κρέατος εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να μειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ