Κίνα: Αυξήθηκαν 25,7% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

0
2

Οι πωλήσεις αυτοκινήτου στην Κίνα τον Ιανουάριο αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν ο κορονοϊός άρχισε να πλήττει την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις λιανικής επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 25,7% στα 2,16 εκατ. οχήματα στον προηγούμενο μήνα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε η ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας, στην ισχυρότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, έπληξαν σημαντικά την αγορά αυτοκινήτου στις αρχές του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 20% τον Ιανουάριο του 2020 και έκλεισαν τον Δεκέμβριο με πτώση 7% για το έτος.

Αν και η Ένωση νωρίτερα προέβλεπε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα αυξανόταν 7% το 2021, η αγορά μπορεί να δεχθεί πιέσεις στο β΄ εξάμηνο, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Cui Dongshu.

Η Nissan ανακοίνωσε εξάλλου την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα αυξήθηκαν 23,8% τον Ιανουάριο, ενώ αυτές της Honda Motor ενισχύθηκαν 4,8%.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων εκτινάχθηκαν στις 158.000 τον Ιανουάριο από το περασμένο έτος, αν και υποχώρησαν 23,9% σε μηνιαία βάση.