Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 6

0
2

Προθεσμία μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου θα έχουν έχουν θα έχουν οι επιχειρήσεις να υποβάλλον αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρώτο σκέλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής  6.

Σύμφωνα  με την  ΚΥΑ  του υπουργού οικονομικών  κ. Χρήστου  Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και σε αυτόν τον κύκλο επιλέξιμες θα είναι όλες οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής με εξαίρεση τις μεγάλες που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα τα ΝΠΔΔ και οι επιχειρήσεις που  ήταν σε αδράνεια από 1 Ιουλίου 2019.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας mbusinesssupport της ΑΑΔΕ με τη χρήση των συνθηματικών του Taxisnet, η οποία αναμένεται να ανοίξει ακόμη  και εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται  ότι  αυτή η  φάση  της Επιστρεπτέας 6, έχει προϋπολογισμό 500 εκ. ευρώ, θα καλύπτει την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και θα πληρωθεί στις αρχές Μαρτίου, με το 50% της ενίσχυσης να μην είναι επιστρεπτέο όπως και στον 4ο και τον 5ο κύκλο.

Τα όρια ενισχύσεων για τις πληττόμενες διαμορφώνονται από τα 500 έως και 50.000 ευρώ, ενώ για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές θα είναι υψηλότερα. Συγκεκριμένα για τους κλάδους που παραμένουν κλειστοί (λιανεμπόριο, εστίαση, γυμναστήρια, αθλητισμός, πολιτισμός, μεταφορές), τα κατώτερα όρια ενισχύσεων θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και θα κλιμακώνεται στα 2.000 για όσες απασχολούν έναν ως πέντε εργαζόμενους, στα 4.000 ευρώ για όσες απασχολούν 6 – 20 εργαζόμενους και στα 8.000 ευρώ για όσες απασχολούν περισσότερους από 21 εργαζόμενους.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ελάχιστο όριο ενίσχυσης θα διαμορφωθεί από 500 έως και 1.000 ευρώ με βάση τη μείωση του τζίρου τους.