Τα κέρδη της Ford ξεπέρασαν τις προσδοκίες – Επενδύει 29 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

0
3

Έσοδα χαμηλότερα από ό,τι ανέμενε η αγορά, για το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ford. Παρ' όλα αυτά η εταιρεία κατέγραψε κέρδη, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ζημία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Ford κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 34 σεντ ανά μετοχή, με έσοδα στα 33,2 δισ. δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές της Refinitiv είχαν προβλέψει ζημία 7 σεντ ανά μετοχή με έσοδα στα 33,89 δισ. δολάρια.

Ο CFO της Ford, John Lawler, είπε ότι προβλέπεται ότι η εταιρεία θα καταγράψει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μεταξύ 8 – 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα δημιουργήσει μεταξύ 3,5 – 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένη ελεύθερη ταμειακή ροή το 2021.

Η Ford Motor σκοπεύει να επενδύσει 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα έως το 2025, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τον Οκτώβριο ο CFO είχε προβλέψει ότι λόγω του επανασχεδιασμού των νέω μοντέλων της εταιρείας τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων θα εμφανίζονταν στη χειρότερη περίπτωση μειωμένα κατά 500 εκατ. δολάρια και στην καλύτερη σχεδόν ίδια με τα προ έτους 485 εκατ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Όμως έπεσε έξω.