Walmart: Επανεπένδυση κεφαλαίων σε δραστηριότητες του διαδικτύου και υποδομές διαχείρισης εμπορευμάτων

0
3

Η Walmart Inc αναμένει επιβράδυνση των ετήσιων πωλήσεών της και της αύξησης των κερδών της, καθώς επανεπενδύει στις δραστηριότητές της μετά την αύξηση των εσόδων της στα 560 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθώς οι άνθρωποι αποθήκευαν αγαθά πρώτης ανάγκης στη διάρκεια της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων στον κόσμο, που δίνει εργασία σε 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση των μισθών στα 15 και πλέον δολάρια την ώρα, κατά μέσο όρο.

Σχεδόν το 50% των ωρομίσθιων εργαζόμενων της Walmart στις ΗΠΑ θα κερδίζουν 15 ή περισσότερα δολάρια την ώρα ενώ, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ωριαίες αμοιβές θα αρχίζουν από τα 11 δολάρια την ώρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι τιμές των μετοχών της Walmart, που έχει την έδρα της στο Μπέτονβιλ του Αρκάνσας, έκλεισαν χθες με πτώση -6,5%.

Η εταιρία επένδυσε κυρίως στις δραστηριότητες της στο διαδίκτυο, στις διαφημίσεις, αλλά και στις υπηρεσίες υγείας στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, αξιοποιώντας τη δυναμική των πωλήσεων που προκλήθηκε από την πανδημία και διαφοροποιώντας τις επιλογές της για πωλήσεις πέραν των καταστημάτων φυσικής παρουσίας που διαθέτει.