Ζημιές κατέγραψε στο τρίμηνο και η Credit Suisse

0
4

Μικρότερες του αναμενόμενου ήταν οι ζημιές που εμφάνισε για το δ΄ τρίμηνο του 2020 η Credit Suisse Group, με τις νομικές προβλέψεις και τις απομειώσεις να πλήττουν τα αποτελέσματα.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι ζημιές στο δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 350 εκατ. ελβετικά φράγκα (392,8 εκατ. δολάρια), έναντι των κερδών 852 εκατ. φράγκων πριν από έναν χρόνο και των προσδοκιών των αναλυτών για ζημιές 505 εκατ. φράγκων.

Η τράπεζα ανέλαβε προβλέψεις για νομικά έξοδα ύψους 757 εκατ. φράγκων στο τρίμηνο.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις χρεώσεις των 414 εκατ. φράγκων για απομειώσεις στη συμμετοχή της στην αμερικανική York Capital Management, οδήγησε στις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές από το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν 16% σε ετήσια βάση στα 5,22 δισ. φράγκα, καλύτερα από τα 4,90 δισ. φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η τράπεζα θα προτείνει μέρισμα 0,29 φράγκων για το 2020.

Η Credit Suisse τόνισε πως είχε καλή αρχή για το 2021, με σημαντική ανάπτυξη της δραστηριότητας των πελατών, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η επενδυτική τράπεζα ξεκίνησε θετικά με τις νέες εκδόσεις στις κεφαλαιαγορές, ενώ και οι δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος απέδωσαν καλά.