Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωαγορές

0
4

Οι ελπίδες για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη οδήγησαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές για τρίτη συνεχή συνεδρίαση σήμερα ενώ η Γερμανία φαίνεται να οδεύει προς χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,8% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1%.

Η αδυναμία στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων προσέφερε στήριξη στις μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να συμφωνήσει σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού με τους επικεφαλής των κρατιδίων, σύμφωνα με προσχέδιο το οποίο είδε το Reuters.

Η προσοχή είναι επίσης στραμμένη στην ομιλία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ για τον προϋπολογισμό. Τα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνουν πεντάμηνη παράταση στο τεράστιο πρόγραμμα διάσωσης θέσεων εργασίας, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία κατά τους τελευταίους, όπως ελπίζει ο Σουνάκ, μήνες περιορισμών λόγω της COVID.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις μετοχές των Stellantis , Renault και Volkswagen να ενισχύονται μεταξύ 2,5% και 3,6%.