Αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά

0
3

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής έκαναν ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οι Αθηναίοι, οι οποίοι έσπευσαν να αγοράσουν λαγάνα και θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι. Πολλοί κάτοικοι που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας, επέλεξαν να μετακινηθούν προς τη Βαρβάκειο Αγορά και σήμερα, που άνοιξε για το κοινό από νωρίς το πρωί σε αντίθεση με άλλες χρονιές που οι επαγγελματίες της ιχθυαγοράς έκαναν το καθιερωμένο ξενύχτι το βράδυ της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας. Φέτος όμως λόγω της κατάστασης που επικρατεί και δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών εκτός δήμου του τόπου διαμονής τους, οι επαγγελματίες ιχθυοπώλες εξυπηρέτησαν τους πολίτες που μένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Βαρβάκειο αγορά, όπως φαίνεται και στις εικόνες του zougla.gr, η κίνηση δεν ήταν μόνο χθες Κυριακή αυξημένη, αλλά και σήμερα, με τους πολίτες να «τρέχουν» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κάνουν τα ψώνια τους. Οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών, Σπύρος Κοράκης, υπάρχει επάρκεια αγαθών και έτσι οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν ότι θέλουν και να βρουν τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Συγκεκριμένα, οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, τα καλαμάρια από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, τα χτένια και τα στρείδια κυμαίνονται στα 16 ευρώ.

Τα καταστήματα που λειτουργούν ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας

Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως και κάθε χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Παράλληλα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, ανοιχτοί είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία, ενώ κλειστά είναι τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη Βαρβάκειο Αγορά