Ξεπέρασε για δεύτερη φορά το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του bitcoin

0
2

Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπέρασε το όριο του 1 τρισ. δολαρίων την Τρίτη, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Η τιμή του κρυπτονομίσματος σημειώνει άνοδο την Τρίτη και η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Το bitcoin σημειώνει άνοδο 10,44% στα 54,110 δολάρια, ενώ προηγουμένως άγγιξε τα 54,348,57 δολάρια.

Είναι η δεύτερη φορά που η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια, καθώς για πρώτη φορά το έκανε στις 19 Φεβρουαρίου. Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος διατηρήθηκε πάνω από 1 τρισ. δολάρια για λίγες ημέρες τότε.

Παρόλο που το bitcoin έχει υποχωρήσει από το ιστορικό υψηλό του στα 58.332,36 δολάρια, συνεχίζει να σημειώνει ένα τεράστιο ράλι. Ειδικότερα, το κρυπτονόμισμα καταγράφει άνοδο άνω του 80% για φέτος και «άλμα» 570% για τους τελευταίους 12 μήνες.

Το ράλι του bitcoin έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η συμμετοχή μεγαλύτερων επενδυτών και ορισμένες αξιοσημείωτες αγορές από εταιρείες. Οι Tesla, Square και Microstrategy είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν αγοράσει bitcoin.

Η Meitu, μια κινεζική εταιρεία που παρέχει μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, αγόρασε επίσης πρόσφατα bitcoin και ethereum συνολικής αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Ακόμα κάποιες εταιρείες εξαγοράζουν άλλες του ευρύτερου κλάδου των κρυπτονομισμάτων. Η PayPal ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την Curv, εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων.