Στη δημοσιότητα η Έκθεση Διαβούλευσης για τις «Στρατηγικές Κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»

0
1

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα η Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για τις «Στρατηγικές Κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», μετά την ολοκλήρωσή της. Το σχέδιο «Στρατηγικές Κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη στις 25 Νοεμβρίου 2020 και ήταν ανοικτό για σχόλια έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης κατετέθησαν γενικές απόψεις, ειδικά σχόλια, παρεμβάσεις και προτάσεις από φορείς και πολίτες. Συνολικά έγιναν 45 παρεμβάσεις ηλεκτρονικά, μέσω του ιστότοπου της διαβούλευσης, ενώ 8 παρεμβάσεις απεστάλησαν εγγράφως στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) να πραγματοποιήσει τη σχετική διαβούλευση μεταξύ των μελών της.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν ουσιαστικές. Έτσι, επιβεβαιώνεται και μέσω της δημόσιας διαβούλευσης ο καθοριστικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει τα προσεχή χρόνια το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τόσο στον ριζικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, όσο και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα Σχέδιο με έντονα μεταρρυθμιστικό και επενδυτικό χαρακτήρα.

Στην Έκθεση καταγράφονται αναλυτικά και ανά άξονα ο αριθμός των σχολίων που έγιναν, όπως και η ταυτότητα των φορέων και των πολιτών που τις κατέθεσαν. Παράλληλα, καταγράφονται και συγκεκριμένες απαντήσεις σε επί μέρους ειδικότερες παρεμβάσεις, σχόλια και προτάσεις.

Ολόκληρη η Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για τις «Στρατηγικές Κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» έχει αναρτηθεί εδώ: http://www.opengov.gr/minfin/?p=10013.