Συμφωνία ύψους 30 δισ. δολαρίων μεταξύ General Electric και AerCap

0
3

Η General Electric δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντίπαλη AerCap για την επιχειρηση εκμίσθωσης αεροσκαφών που διαθέτει. H συμφωνία είναι αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα που η αεροπορική εταιρείας αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω πανδημίας και η GE προσπαθεί να μειώσει το χρεός της.

Η συμφωνία θα δώσει στην Ge μερίδιο 46% στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί όπως επίσης και περίπου 24 δισ. δολάρια σε μετρητά. Η GE Capital Aviation Services ή  Gecas είναι μέρος της GE Capital η οποία έχει περιοριστεί σημαντικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Η GE είπε ότι θα μειώσει το χρέος της κατά περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Η AerCap με έδρα την Ιρλανδία, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, είχε κεφαλαιοποίηση περίπου 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η μονάδα Gecas πέρυσι σημείωσε ζημία 786 εκατομμυρίων δολαρίων από κέρδος 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της GE. Η AerCap σημείωσε ζημιές ύψους περίπου 299 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι ενώ το 2019 είχε σημειώσει κέρδη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.