Xiaomi: Σχεδιάζει επένδυση έως 10 δισ. δολ. στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

0
3

Η κινεζική Xiaomi σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 10 δισ. δολ. μέσα στην ερχόμενη δεκαετία στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της εταιρείας, Lei Jun, θα ηγηθεί μιας νέας, ανεξάρτητης εντός του ομίλου οντότητας,  στην οποία αρχικά θα επενδυθούν 10 δισ. γουάν (1,5 δισ. δολ.) για την παραγωγή "έξυπνων" οχημάτων, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στις ρυθμιστικές αρχές.

Η κατασκευάστρια smartphone γίνεται έτσι άλλος ένας τεχνολογικός "κολοσσός", μετά την Apple και την Huawei, που σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά οχημάτων,  στη βάση της πρόβλεψης ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα γίνονται ολοένα και πιο αυτόνομα και διασυνδεδεμένα.

Ανάλογα με την πρόοδο του εγχειρήματος, η Xiaomi ενδέχεται να φθάσει σε ένα ύψος επένδυσης των 100 δισ. γουάν μέσα ακόμη και σε τρία χρόνια,  λαμβάνοντας υπ' όψιν και την εξωτερική χρηματοδότηση, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg.

Η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλει το 60% των πόρων από ίδια κεφάλαια και σχεδιάζει να αντλήσει από εξωτερική χρηματοδότηση το υπόλοιπο 40%, συμπλήρωσε η πηγή.