Αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους προτείνει το Δ. Σ. του Ομίλου Σαράντη

0
2

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Σαράντη θα προτείνει αύξηση κατά 34% στο μέρισμα προς τους μετόχους του, στα 15 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,2146614 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση κατά 34% στο μέρισμα αποφασίστηκε σε συνέχεια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου που χαρακτηρίστηκαν από σημαντική βελτίωση.

Η άνοδος στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου αντανακλά την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου, όπως και την ικανότητα του να ανταποκρίνεται άμεσα στις δυσχερείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή μερίσματος έχει δρομολογηθεί για την 21 Μαΐου 2021.

Παρότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία το 2021 παραμένουν αβέβαιες, η διοίκηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παραμένει αισιόδοξη και συνεχίζει να παραμένει προσηλωμένη στους μακροπρόθεσμους στόχους του Ομίλου επιδιώκοντας περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών του, περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και συνεχή δημιουργία αξίας στους μετόχους του.