Credit Suisse: Πούλησε άλλα $2 δισ. σε μετοχές που συνδέονται με την υπόθεση της Archegos

0
4

Η Credit Suisse Group AG "ξεφόρτωσε" περίπου 2 δισ. δολ. σε μετοχές που συνδέονται με την κατάρρευση της Archegos Capital Management, στη δεύτερη πώληση ενός τέτοιου πακέτου μετά τις μαζικές απομειώσεις που αναγκάστηκε να καταγράψει το πρώτο τρίμηνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στις μετοχές που διέθεσε ήταν τίτλοι της Discovery Inc. και της Iqiyi Inc. μεταξύ άλλων. Την προηγούμενη εβδομάδα η τράπεζα πούλησε μετοχές αξίας περίπου 2,3 δισ. δολ. αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Οι συναλλαγές ακολουθούν ένα μπαράζ παρόμοιων συναλλαγών που οδήγησε στη διαγραφή περίπου 194 δισ. δολ. σε χρηματιστηριακή αξία καθώς τράπεζες από τη Νέα Υόρκη, τη Ζυρίχη, το Τόκιο και άλλου ρευστοποιούσαν μαζικά τις μοχλευμένες τοποθετήσεις της  Archegos, το οικογενειακό γραφείο επενδύσεων του πρώην διαχειριστή hedge fund, Bill Hwang.

Οι μετοχές της Credit Suisse βρέθηκαν νωρίτερα να σημειώνουν βουτιά άνω του 2% καθώς η νέα πώληση ενισχύει τις ανησυχίες ότι ο αντίκτυπος από την κατάρρευση της Archegos ενδεχομένως να συνεχιστεί και μετά το πρώτο τρίμηνο, όταν η τράπεζα κατέγραψε απομειώσεις 4,4 δισ. φράγκα ($4,8 δισ.).

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ζημιά από συναλλαγές σε διάστημα άνω των 10 ετών για την τράπεζα.

Αν και η Credit Suisse έχει μειώσει σημαντικά την έκθεση της, οι συναλλαγές από τα τέλη του Μαρτίου δεν έχουν ενσωματωθεί στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αναφέρει πηγή με γνώση της υπόθεσης στο Bloomberg.

Η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων του Hwang βρέθηκε στο επίκεντρο μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αποτυχίας κάλυψης των περιθωρίων ασφάλειας (margin calls) στην ιστορία. Η υπόθεση αποτελεί ταυτόχρονα μια από τις πιο εντυπωσιακές αποτυχίες στη διαχείριση ρίσκου και την εποπτεία στη σύγχρονη μνήμη.