Ευρωζώνη: Σε υψηλό εννεαμήνου ο σύνθετος ΡΜΙ

0
3

Σε υψηλό εννεαμήνου διαμορφώθηκε ο σύνθετος ΡΜΙ της ευρωζώνης τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 53,7 μονάδες από τις 53,2 μονάδες τον Μάρτιο.

Η παραγωγή έχει τώρα αυξηθεί για δύο συνεχόμενους μήνες, μετά από τέσσερις μήνες πτώσης, με την τελευταία άνοδο να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες από τις 49,6 μονάδες, σε υψηλό οκταμήνου, ενώ ο μεταποιητικός ΡΜΙ σημείωσε άνοδο σε ιστορικό υψηλό των 63,3 μονάδων από τις 62,5 μονάδες.

Οι νέες παραγγελίες και από τους δύο κλάδους αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο αυξήθηκε για δεύτερο μήνα.

Μαζί με την εμπιστοσύνη που διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, οδήγησαν τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να προσθέτουν προσωπικό.

"Η οικονομία της ευρωζώνης εμφάνισε ενθαρρυντική ισχύ”, ανέφερε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

"Αν και ο τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να πλήττεται ισχυρά από το lockdown, έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στη ζωή με τον κορονοϊό και προετοιμάζονται για καλύτερες ημέρες. Στο μεταξύ, ο μεταποιητικός τομέας ανθεί”.