Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να βιαστεί η ΕΕ, οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί “τρέχουν” πιο γρήγορα την οικονομία

0
4

Οι νέοι περιορισμοί για τον κορονοϊό στη Γαλλία, θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη το 2021, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.

Ο πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε το τρίτο lockdown για τη Γαλλία και τόνισε πως τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, καθώς επιδίωξε να ανακόψει το κύμα των νέων κρουσμάτων που απειλεί να αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία.

«Αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη του 2021. Είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης του. Θα υπάρξει νέα αξιολόγηση τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Le Maire σε συνέντευξη με τη CNews.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στο προσωρινό κλείσιμο των 150.000 επιχειρήσεων με κόστος 11 δισ. ευρώ τον μήνα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Villeroy de Galhau, τόνισε πως δεν αναμένει οι νέοι περιορισμοί να έχουν επίδραση στις προβλέψεις της τράπεζας για ανάπτυξη 5,5% το 2021, με την προϋπόθεση ότι οι περιορισμοί δεν θα διαρκέσουν πέραν των αρχών Μαΐου.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επισπεύσει την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής τόνωσης.

«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι είναι ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα, και ότι τα κεφάλαια που έχουν υποσχεθεί στους Ευρωπαίους πολίτες, πρέπει να φθάσουν τώρα στα κράτη-μέλη. Το 2022 ή το 2023, θα είναι πολύ αργά. Οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι θα είναι μπροστά από εμάς», πρόσθεσε.