Γεωργιάδης: Ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια

0
1

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος ανέφερε πως ζήτησε από την επιτροπή λοιμοξιολόγων να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η επιτροπή «δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί τις υπηρεσίες που προσφέρουν, οι πολίτες μπορούν αν τις καλύψουν μέσα στα κομμωτήρια τα οποία λειτουργούν κανονικά. Γι΄αυτό επισήμανε ότι «εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση. Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού, είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.