Κέρδη-ρεκόρ για τη Citigroup στο τρίμηνο

0
3

Κατά 3% ενισχύεται η μετοχή της Citigroup προσυνεδριακά, μετά από την ανακοίνωση κερδών-ρεκόρ της τράπεζας για το α΄ τρίμηνο. Τα κέρδη ήρθαν καθώς η Citigroup αποδέσμευσε 1,8 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της για επισφαλή δάνεια και ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων καταναλωτικής τραπεζικής στην Ασία και στην περιοχή των ΕΜΕΑ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,9 δισ. δολαρίων 3,62 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο, ποσό τριπλάσιο από τα 2,5 δισ. δολάρια 3,62 δολάρια ανά μετοχή του προηγουμένου έτους.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 19,3 δισ. δολάρια, από τα 20,7 δισ. δολάρια.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,60 δολάρια ανά μετοχή και για έσοδα 18,8 δισ. δολαρίων.

Η Citigroup σχεδιάζει τώρα να αναδιοργανώσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες consumer banking για να εστιάσει σε τομείς που εχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η τράπεζα θα εστιάσει την παρουσία της στην Ασία και την ΕΜΕΑ σε τέσσερα κέντρα: στη Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και στο Λονδίνο.

Θα κλείσει το consumer franchise σε 13 κέντρα, στην Αυστραλία, στο Μπαχρέιν, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στην Κορέα, στη Μαλαισία, στις Φιλιππίνες, στην ΠΟλωνία, στη Ρωσία, στην Ταϊβάν, στην Ταϋλάνδη κααι στο Βιετνάμ.

Η Citi είχε δάνεια 666 δισ. δολαρίων στο τέλος τριμήνου, χαμηλότερα 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 1,3 τρισ. δολάρια, υψηλότερα 10%.