Ο Όμιλος Grecotel ολοκλήρωσε την εξαγορά 5 ξενοδοχείων

0
3

Ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη-Grecotel επενδύει σε πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες Resort στην Ελλάδα αξίας 61 εκατ. ευρώ, στις οποίες αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία που απέκτησε ο Όμιλος Grecotel είναι τα: Mykonos Star και Mykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου, και Nostos, Vassilia, Gelina και το Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών.

Οι συμφωνίες εξαγοράς που ολοκληρώθηκαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα.

Ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου, δήλωσε:

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του Τουρισμού ως ρεαλιστικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας.

»Η πανδημία θα περάσει. Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με "zoom". Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του».