Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία καλείται να βρει γρήγορα τον βηματισμό της, ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία. Η κρίση, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, όπως θα εξηγήσει ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί, στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαϊου, 2021 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.   

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού απαιτεί αναβάθμιση των υποδομών και μετασχηματισμό των συναφών κλάδων, όπως του real estate, των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, σύμφωνα με τα πλέον έμπειρα και αρμόδια στελέχη της αγοράς, Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της Dimand S.A., Γιώργος Χρυσικός, CEO της Grivalia Hospitality,Γεώργιος Βήλος, Executive Director και Commercial & Business Development της Fraport Greece και ο Στέφανος Θεοδωρίδης, CEO της TEMES S.A..

Με βασικά όπλα φέτος την τεράστια εμβολιαστική επιχείρηση και το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο ελληνικός τουρισμός θα προσπαθήσει να επανέλθει και ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στις νέες προτιμήσεις των τουριστών και τη νέα καταναλωτική συμπεριφορά που διαμορφώθηκαν. Πρόκειται για μία κρίσιμη πτυχή για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού την οποία θα φωτίσουν οι Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και ο  Δημήτριος Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ελληνικού Τουρισμού.

Το στοίχημα μιας φιλικότερης προς το περιβάλλον Ελλάδας που θα φέρει τη χώρα μας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών θα συζητήσουν οι Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Gregory Miller, Executive Director, Center for Responsible Travel (CREST)-USA, Jeremy Sampson, CEO της Travel Foundation UK, Randy Durband CEO του Global Sustainable Tourism Council (GSTC) South Korea, και Ελένη Ανδρεάδη, Director of Sustainability, Sani-Ikos, Greece.